Kvasz János tollaslabda emlékverseny
Online Lapcsoport Kft.

A Dánszentmiklósi Községi Sportkör Tollaslabda Szakosztálya a januárban elhunyt dr. Kvasz János tiszteletére emlékversenyt rendezett. Elhatároztuk, hogy a szakosztály méltóképpen megemlékezik, arra az emberre, akinek életének egy jelentős része volt a tollaslabda.

Az elhatározást tett követte, és szeptember 1-jén megrendeztük, a Kvasz János tollaslabda emlékversenyt. Főleg azoknak a régi tollaslabdás tanítványoknak a részvételével, akiket Ő ismertetett meg a sportággal. A régi versenyzők az első hívó szóra igent mondtak.

A versenyt úgy rendeztük, hogy minden korosztály képviseltette magát az aktív versenyzők is és legfiatalabbak is.

Negyven évvel ezelőtt 1972-ben alapította meg Kvasz János Dánszentmiklóson a tollaslabda szakosztályt, amely azóta is folyamatosan megszakítás nélkül működik. Összeszámolni is lehetetlen hány dánszentmiklósi gyerek ismerkedett meg ezzel a szép és nehéz sportággal. Sajnos nincsenek statisztikák, de becslések szerint jóval száz felett van azoknak a száma, akik valamilyen formában megfordultak az edzéseken. Jani bácsi szívvel lélekkel arra törekedett, hogy valamilyen szinten megtanítson mindenkit tollaslabdázni.

Amikor megismerkedett és bevezette Dánszentmiklóson a tollaslabdát, nagyon sok ellenállásba ütközött, mert akkor még teljesen ismeretlen volt az országban a tollaslabda. 1960-ban alakult a Magyar Tollaslabda Szövetség is.

Az alapítók közül vannak akik, a mai napig részt vesznek a szakosztály életében, de jó volna, ha minél többen csatlakoznának hozzájuk.

Öröm volt számunkra, hogy sokan eljöttek erre a versenyre, de sajnos mindenkihez nem jutott el a meghívás.

A nagy sikerre való tekintettel szeretnénk ezt a versenyt minden évben megrendezni. Jó volt feleleveníteni egymás között a régi emlékeket, régi fényképeken jókat nevetni saját magukon és társaikon és nem utolsósorban egy kicsit mozogni.

A versenyt úgy bonyolítottuk le, hogy mindenki sok mérkőzést játsszon, és kellőképpen elfáradjon.

Aki megéhezett folyamatosan gondoskodtunk, hogy pótolni tudja az elvesztett kalóriákat, főszakácsunk gondoskodott róla, hogy senki ne éhezzen, folyamatosan sült húst lehetett fogyasztani és, este sertéspörkölt burgonyával volt a menü.

Köszönetet mondok támogatóinknak segítőinknek, akik hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához, hogy méltóképpen megemlékeztünk a dánszentmiklósi tollaslabda meghatározó egyéniségéről dr. Kvasz Jánosról.

Ambrózi Éva

2012-09-21