Ízletes csemegeszőlőket termeszt Cselovszki Mihály
Online Lapcsoport Kft.

Cselovszki Mihálynak a szőlőtermesztés a hobbija, ezzel tölti nyugdíjas éveit. Még a szomszédos településekről is fel szokták keresik egy-egy fajta kedvévért.

Misi bácsi szereti a portáját, a kertjét, az udvarát szépíteni, mert meggyőződése, a zöld növények szebbé teszik a környezetet.

- Ezzel úgy gondolom, falu környezetét is díszítem. Másrészt hasznos és egészséges növény a szőlő. Kertemben 35 fajta található a csemegeszőlők fajtájából. Sok helyről az internet segítségével rendeltem meg a vesszőket. Vásároltam Abasárról, Gödöllőről, Gyöngyösről, Dunaföldvárról, Szombathelyről és Balatonfenyvesről is. Van egy különleges fajtám a Baróburger, amely német kék szőlő – mondja Misi bácsi, aki elárulja azt is, a szőlőnek a héja alatt, a festékben vannak azok az értékes anyagok, amelyet a kozmetika használ a szépítőszerekhez. Őrölt magja is nagyon értékes, azt a gyógyászatban is használják.

 - A csemegeszőlőknek sok fajtája van. Én az ,,A” jelzésű, a piaci értékű fajtákat telepítem. Ezeknek a legnagyobb a keresletük a piacon. Nem is beszélve arról, hogy a csemegeszőlők ízletesek és aromásak – tette hozzá.

DH

2012-09-21