Ismét köszöntöttük a házassági évfordulójukat ünneplő párokat
Online Lapcsoport Kft.

A régi időkben a lakodalomban a falu minden közössége részt vett: a család rokonsága, a falu ifjúsága, a szomszédok, és a falu vezetősége is. Az összetartozás, a közösségi élmény adta az alapötletet egy olyan családias hangulatú rendezvény megvalósításához, amely jó alkalmat teremt arra, hogy találkozzanak az itt élő emberek ismerőseikkel, barátaikkal, rokonaikkal, ezáltal közelebb kerülhetnek egymáshoz a falunk lakói.

 

Így született meg a Lakodalmas Bál gondolata, melyet az idei évben 4. alkalommal rendeztünk meg.

A rendezvény azok köré a vendégek köré szerveződött, akik ebben az évben ünnepelték kerek házassági évfordulójukat. Az idei évben 14 pár fogadta el meghívásunkat, és ünnepelt együtt.

A párokat érkezésükkor, a lakodalomban szokásos módon zenekari kísérettel a vőfély köszöntötte, a kezdetek óta egyik házigazdája a rendezvénynek.

Tíz órakor került sor a házaspárok köszöntésére. A vőfély az évfordulók sorrendjében szólította a színpad elé a párokat, akiket a vendégek vastapssal, a művelődési ház munkatársai pedig pezsgővel és kedves szavakkal köszöntöttek. Ezt követően az „ifjú párokról” fotók, csoportképek készültek.

Az éjszaka folyamán közreadott emlékkönyvbe, belekerült a házaspárok fotója, és az egymáshoz, egymásról írott gondolataik. Ezeket olvasva ráébred az ember, hogy bár számtalan nehézsége, buktatója van, a házasság mégis gyönyörű dolog.

Az est folyamán önfeledt hangulatbanropták együtt fiatalok és idősek, rokonok, szomszédok és barátok. Éjfélkor az ünnepelt párok közös tánca, az itt lévő valamennyi vendéget megmozgatott, akik a párokat közrefogva, együtt énekelve tették még felejthetetlenebbé az estét.

Egy kicsit visszarepülhettünk az időben, nosztalgiázhattunk, felidézhettük az együtt töltött éveket, ismét együtt lehettünk szeretteinkkel, barátainkkal, együtt örülhettünk egymásnak.

A hagyományoknak megfelelően, az idén sem maradhatott el a tombolasorsolás, ahol a sok-sok ajándék mellett, a házaspárok között egy tortát is kisorsoltak.

A kerek évfordulójukat ünneplő párok között az idei években két olyan család is volt, ahol nem csak a szülők, hanem a gyerekeik is itt, egy időben ünnepelték házassági évfordulójukat.

Különlegessé tette az estét az, hogy vőfélyünk, Guba István és felesége ebben az évben ünnepelték ezüstlakodalmukat, így ők nem csak segítői, hanem ünnepeltjei is voltak a rendezvénynek.

 

Köszönjük valamennyi párnak és vendégnek, hogy elfogadták meghívásunkat.

Az ő részvételük is hozzájárult ahhoz a hagyományteremtő elképzeléshez, amit négy évvel ezelőtt a Hering házaspár is megfogalmazott az emlékkönyvünkbe.

 „Rendkívüli módon meglepetést okozott ez az igazán remek, hagyományteremtő rendezvény. Kellemes környezetben, remek műsorral, kimondottan szép emlékünk lesz az elkövetkező öt évre, mert már alig várjuk a következőt. Lehet, hogy ez is egy segítő szempont, hogy együtt maradjunk ebben az igazán nehezen élhető világban”

Félix Mariann

 

 

Évfordulósaink 2012-ben:

5 éves

Boskó István Attila – Ulrich Brigitta

10 éves

Helik Csaba – Hlavács Edina

15 éves

Rakita Ferenc – Pozsonyi Rozália

25 éves

Koska Mihály – Pallósi Gyöngyi

Mosonyi János – Kovács Ágnes Rozália

Sárán Mihály – Hársfai Teodóra

Guba István – Móricz Mária

30 éves

Urbán Ferenc Héregi Teodóra Erzsébet

Németh István – Drágóczi Ágnes

35 éves

Göbölyös Sándor – Dillung Erzsébet

Nagy Ferenc – Lesták Mária

40 éves

Szabó János – Dudás Anna

Rakita Ferenc – Szénási Rozália

50 éves

Kovács Pál Sándor – Palcsek Mária

2012-09-24