Új pénztárak, hosszabb nyitva tartás: utasbarát változás a jegyértékesítésben
Online Lapcsoport Kft.

Az utasok visszajelzései alapján változásokat hajtanak végre a közösségi közlekedési jegyértékesítési rendszerben: a 24 órás jegyek már megvásárolhatók a reptérre közlekedő 200E autóbuszjáraton és a HÉV-járatok jegyvizsgálóinál, emellett újra megnyitnak több, korábban bezárt pénztárat, míg mások nyitva tartását bővítik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ a hét elején. A pénztárak október elsejétől érvényes új helyszín és nyitvatartási listáját itt találják: http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/vasarlasi-tudnivalok/vasarlasi-lehetosegek/jegy-es-berletpenztarak-2/

 

Az utazók igényeihez igazodva megnyitottuk az M3-as metró Dózsa György úti állomásánál található BKK-pénztárat, mely hétfőtől péntekig 6:00-21:30-ig és hétvégén 8:00-15:45-ig áll az utasok rendelkezésére. Október elsejétől a Bogdáni úti autóbusz-végállomásnál található pénztárunkat is az utasok szolgálatába állítjuk, az új óbudai pénztár hétfőtől péntekig 6:00-21:30 között tart nyitva, hétvégi nyitva tartással egyelőre nem tervezünk. Utasaink ezeken a helyszíneken is hozzájuthatnak a Budapesti Közlekedési Központ teljes jegy- és bérletkínálatához. Ugyancsak az utasok igényeihez igazodva bővítettük az M3-as metró Árpád híd állomásánál található pénztár nyitva tartását, amely így 5:30 és 22:00 között áll utasaink rendelkezésére. Ugyancsak az M3-as metró vonalán, október elsejétől a Kálvin téren is bővítjük a jegypénztár nyitva tartását: hétfőtől vasárnapig, mindennap 6:00 és

Mindhárom Budapestet elhagyó hév-vonalon az utasok jobb kiszolgálása érdekében a jegyvizsgálóknál Budapest 24 órás jeggyel bővült korábban a vonaton megvásárolható jegykínálat, ezt mostantól a 490 forintos átszállójeggyel is kibővítjük.
Szintén bővül a helyszínen megváltható jegyek köre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz-viszonylaton: a buszvezetőinél a helyszínen váltott vonaljegy mellett elsősorban a turisták által keresett Budapest 24 órás jegyet is meg lehet vásárolni, mely a váltástól 24 órán át korlátlan utazásra jogosít Budapesten belül 1550 forintért.

Bízunk benne, utasaink elégedettek lesznek a változásokkal, a jegyértékesítési rendszer átalakítását és szolgáltatásaink fejlesztését a jövőben is folytatni kívánjuk.

Budapesti Közlekedési Központ

Foto: www.nepszabadsag.hu

2012-10-02