Adventi koncert a Katolikus templomban
Online Lapcsoport Kft.


A  Dánszentmiklósért Egyesület az idén advent első vasárnapján, 2012.12.02-én tartotta meg hagyományos Adventi koncertjét. A koncert előadói ez alkalommal Ceglédről érkeztek.

Vendégségben jártak ott, a testvérvárosban .Hazautazásuk előtt vállalkoztak még egy koncertre, és minket választva felléptek nálunk. A csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum 36 tagú vegyes kara Gergely Simon Ibolya vezényletével örvendeztetett meg minket  a várakozás ünnepének első napján.
Változatos ,szívmelengető volt a műsoruk, gyönyörűek voltak az Erdélyben élő népviseletek, amikben megjelentek a műsor elején, és  egyszerűek, szépek, mosolygósak ,meghatódottak voltak az egész estén.
A templomban Soltészné Lédeczi Judit, a ceglédi Kossuth Gimnázium Leánykarának karvezetője, mutatta be a kórust, ismertette a műsorszámokat.
A helyi Egyház Tanács nevében Erdős Katalin köszönte meg azt a katartikus élményt,amelyben a kórus részesítette a népes közönséget.
Ezt követően bemutatkoztak azok az Erdélyből származó helyi lakosok, akik süteménnyel készültek erre a találkozásra.( Antal Ignácné, Gergely Mária, Benczédy Irma, Benczédy Zsuzsa,Jakab Vilma, Nagy Mónika, Forczekné Rozika.)
A koncertet követően Sipeki Zsolt polgármester köszöntő szavai, Dr. Virág József katolikus plébános áldása, a kórus Laudate Dominum c. dal  eléneklése után Kirmajer Enikő , a csíkszeredai Líceum igazgatónője gyújtotta meg az első gyertyát a Templom téren.
Forró tea, forralt bor, a szokásos adventi bögre várta  vendégeinket.
A kórust a Művelődési Házban láttuk vendégül. Disznótoros vacsora volt finomabbnál finomabb süteményekkel.
Advent első vasárnapján igazi ünnepet varázsoltak nekünk a csíkszeredai középiskolások. A koncert
hangulata megigézett minket.
„ Míg visszatérsz hozzánk, tartson meg téged az Isten az ő védő kezével!”
Egyik énekük gyönyörű sorával kívánunk nekik is  és magunknak is áldott ünnepeket ,boldog új évet.
Fülöp Józsefné
a DE elnöke
 

2012-12-19