A 2012. évi Kastélykoncertekről
Online Lapcsoport Kft.

Mottó: A színvonal nem egy település nagyságától függ/egy vendégtől/

A Nyári esték 2012. kastélykoncertek egy 13 éve tartó sorozat részeként valósultak meg.

Egyesületünk 2000. augusztus 20-a óta szervezi koncertjeit, amelyeknek igazi lendületet a 2006-os, majd 2009-es és a mostani 2012-es Leader pályázat adott. A pályázat elkészítésekor kerestük meg a többi kastélyt (Plósz,Ugody, Wekerle) azzal a céllal,hogy az eredeti helyszínünk mellett (Muzsik kastély) kapcsolódjanak be a programunkba. Ők ezt szívesen megtették és 2006 óta, az idei nyáron 7. alkalommal 4 helyszínen zajlottak a koncertek.

Kialakult a kastélyok sajátos zenei stílusa, így a pályázati program szerint volt jazz a Wekerle kastély Kápolnájában Sárik Péter Trióval, komolyzene a Plósz kastélynál a Szervánszky Vonósnégyessel, dalest és popzene Wolf Péterrel,Erdélyi Erzsébettel és Wolf Katival, valamint muscal-és operett a Muzsik kastélynál Kecskés Tímeával,Várady Viktóriával, Magócs Ottóval és Pásztor Dáviddal.

A gyönyörű nyári estéken közel ezren látogattak el hozzánk közelről és távolról. Legtöbben a Wolf-esten voltunk, ahol 350 helyet foglaltak el vendégeink.

A neves előadók mellett kastélytörténeti előadásra is sor került, amelynek összeállítója és ismertetője Kolek Sarolta művésztanár volt.

Ebben az évben Magyarország neves borászainak boraival vártuk vendégeinket. Két esetben maguk a borászok kínálták termékeiket, magyarázták el boraik jellegzetességeit. Itt volt Mórról Miklós Csaba, valamint Mádról a Barta Pincészet kereskedelmi igazgatója. A móri, tokaji borokon kívül Egri Leánykát és Gere Tamás villányi Roséját ihattunk. A borkóstoltatást a kecskeméti Kéttemplom Kft szponzorálta.

Az idén is sok asszony sütött házi süteményt. Egy-egy alkalommal 15-20 tálca sütemény került az asztalokra. A legkedveltebb Hankné Erzsike Szerelmes levél nevű süteménye volt, amelynek leírását a helyi újságban is közzé tettük.

 

Programunkat támogatták azok a szponzorok, akik segítsége nélkül nem tudnánk folyamatossá tenni a koncertjeinket. Ebben a programban segített minket az alberirsai Mirelite-Mirsa Zrt, a PÁTRIA Takarék, a Kéttemplom Kft Kecskemétről,a Porció-ék Kft Albertirsáról, Lisianthus Kertészeti Áruda Albertirsáról,a Vízszolgáltató Kft Hernádról,az IMBISZ Hidegkonyha Alberirsáról, id. Bimbó Józsefné Ceglédről, továbbá a helyi kisvállalkozók és magánszemélyek: Komjáti István, Agrodán Kft, Bilán Bt, Gordius Bt,Dánfarm Kft,Sipeki Zsolt, Gyógyszertár, Szegedi Károly. A helyi intézmények szervezéssel, dologi eszközökkel segítették programunkat.(Művelődési Ház, Művészeti Iskola, Mosolygó Alma Óvoda, Önkormányzat)

A Dánszentmiklósért Egyesület ezúton is megköszöni minden résztvevőnek a Nyári esték 2012 Kastélykoncerteken való részvételét.

2013-02-12