Tanulni így is lehet!
Online Lapcsoport Kft.

A 18-29 éves fiatalok számára indított társadalmi innovációs modul 2013. január 12-én elkezdődött. A Dánszentmiklóson megtartott képzésre fiatalok érkeztek Budapestről, Ceglédről, Dabasról Pomázról, és Albertirsáról is. A 2. képzési napon a terepgyakorlatot Budapesten a Belvárosi Tanodában töltötték, ahol két társadalmi vállalkozóval és társadalmi vállalkozással ismerkedtek meg. Itt bepillantást kaptak - az újrahasznosítás kapcsán- minőségi termék előállításába, a sikeres vállalkozót/vállalkozást jellemző tulajdonságokba.

E modul tananyagát 14 helyi fiatal sajátítja el, akik erről a képzés végén, sikeres vizsgát téve tanúsítványt kapnak majd.

A csoportmunka azonban egyéb szempontból is hasznos lehet, hiszen a jó hangulatú képzések alkalmával nemcsak a képzőkkel, de tanulótársaikkal is sikeres együttműködést alakíthatnak ki a résztvevők. Mindez a program a „Munkaerőpiaci modellek és e-szolgáltatások a Teleházban”címmel a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány által elnyert TÁMOP pályázat révén kerül sor.

Kiss Józsefné

Művelődési Ház

2013-02-14