Tájékoztató a 95%-os támogatású nyelvi és informatikai képzésekről
Online Lapcsoport Kft.

A dánszentmiklósi Művelődési és Sportház által meghirdetett német és angol nyelvi ill. az informatikai képzésekre idáig 160 fő jelezte részvételi szándékát. Az intézményben elvégzett elektronikus igényfelmérés, és az online regisztráció (amely otthon is elvégezhető) után kapott kóddal lehet a megfelelő képzésre/képzésekre jelentkezni.

Egyenlőre, azonban csak a nagyvárosokban, megyeszékhelyeken és a fővárosban vannak elérhető tanfolyamok. A regisztrációval rendelkező jelentkezők ezekre a tanfolyamokra is feliratkozhatnak. Előfordulhat, hogy pl. a fővárosban dolgozók esetében szerencsés egy budapesti képzés kiválasztása, ez esetben már a meghirdetett oktatásokra lehet jelentkezni.

Mivel intézményünk felé a legtöbben azzal a kéréssel fordultak, hogy a helyben induló tanfolyamokon szeretnének részt venni, mi azon dolgozunk, hogy ennek eleget tudjunk tenni.

Így azzal az akkreditációval rendelkező, és a programban részt vevő, képző intézménnyel keressük a szerződéskötés lehetőségét, amely Dánszentmiklóst oktatási helyszínéül választaná, s ezt engedélyeztetni is tudja a Közigazgatási Hivatallal.

 

Bár a projekt 2014. augusztusáig tart, - tehát ebben az időszakban kell a képzéseket megvalósítani - igyekszünk minél előbb ezeket itt helyben elindítani, de az is elképzelhető, hogy csak nyáron, vagy az ősz folyamán sikerül az engedélyeztetés lebonyolítása.

 

A regisztráció folyamatos, tehát lehetőség van még a projektbe való bekapcsolódásra.

Amennyiben a jelentkezők közül bárki segítséget igényel a képzésekre való jelentkezésben, vagy más kérdése merülne fel, úgy keressen bennünket a Művelődési Házban.

 

Feketéné Szabó Panni

e-Tanácsadó

2013-02-14