alt

 

 

 

ADY ENDRE ÁLTALÁNOSISKOLA ÉSA MŰVELŐDÉSI ÉS SPORTHÁZ ÉPÜLETENERGETIKAI PROJEKTJE

 

 

Dánszentmiklós Község Önkormányzata 2016.07.05-én sikeres pályázatot nyújtott be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 249,39 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével az Ady Endre Általános Iskola és a Művelődési és sportház épületeit kívánja felújítani. A beruházás 2 helyszínen valósul meg, és öt épületet érint.

 

A projekt főbb adatai

 

Kedvezményezett neve:                     Dánszentmiklós Község Önkormányzata

Projekt címe:                                   Ady Endre Általános Iskola és a művelődési és sportház épületenergetikai projektje

A szerződött támogatás összege:         249 386 185 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):             100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:    2017.12.31.

Projekt azonosító száma:                   KEHOP-5.2.9-16-2016-00080

 

A projekt tartalmának bemutatása

 

A pozitív támogatói döntést 2017. március 17-én küldte ki a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság az önkormányzat részére. 2017. április 3-án a Támogatási Szerződés hatályba lépett mindkét fél aláírása után.

A beruházással az Ady Endre Általános Iskola négy épülete érintett, valamint a művelődési ház. Minden épület esetén megvalósul a nyílászáró csere, hőszigetelés és a légcserét biztosító szerkezetek beépítése. Az önkormányzat a támogatás által napelemes rendszert az Ady Endre Általános Iskola nagyépületén, valamint a művelődési ház tetején tervez kialakítani a saját elektromos fogyasztásának kiváltására. Összesen 40 db napelem kerül elhelyezésre, helyszínenként 20-20 db.

A fejlesztés eredményeként jelentősen csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mennyisége. Az előzetes számítások alapján az önkormányzat a beruházás hatására bruttó 10 043 714 Ft megtakarítást érhet el, melyet a későbbiekben más beruházások támogatására fordíthat.

 

Dánszentmiklós, 2017. április 19.