Megkezdődőtt a belterületi útjaink korszerűsítése
Dánszentmiklós község Önkormányzata

alt

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt célja a Tessedik Sámuel, a Nefelejcs, a Rákóczi Ferenc, az Ady Endre és a Köztársaság utca felújítása és korszerűsítése, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a településen, hiszen a község életét nagymértékben meghatározó vállalkozások működnek itt, köztük számos szolgáltató és kereskedelmi egység.

Valamennyi fejlesztéssel érintett utca gyűjtőút, napi szinten jelentős forgalom bonyolódik rajtuk a településközpont irányába és vissza.

Az érintett utcák útfelülete már többször javításra került, ennek ellenére felületük hálós repedésű, padkái a vízelvezetést már nem biztosítják, a felületi megsüllyedések miatt várható az útfelület leszakadása a padka felőli részeken. A kivitelezés során felületzárás történik aszfalt felhordással, amely a hálós repedéseket és az útegyenetlenségeket kijavítja.

A projekt során összesen 2420 méter útfejlesztés, a kapcsolódó útburkolati jelek felfestése, továbbá facsemeték ültetése valósul meg, és kihelyezésre kerül 5 db kerékpártároló is.

alt

A projekt megkezdése

A projektben érintett utcák kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatását követően, fizikailag is megkezdődött Dánszentmiklós Önkormányzat belterületi útjainak korszerűsítése.

A közbeszerzési eljárás nyertese - valamennyi utca tekintetében - a TÓTH és TÁRSA KÉSZ Kft. (Címe: 5081 Szajol, Fő u. 20. Adószáma: 11507532-2-16)

A Vállalkozóval, a Rákóczi Ferenc, az Ady Endre és a Köztársaság utca tekintetében 2019.05.14-én, a Nefelejcs és a Tessedik Sámuel utca tekintetében 2019.06.13-án írta alá az Önkormányzat a Vállalkozói Szerződést.

A szerződések aláírását követően a munkálatok megkezdődtek.

További információ kérhető:

Varga Edit - sajtóreferens

2019-06-24

alt.

2019-06-26