Befejeződött az új egészségház építése Dánszentmiklóson
Dánszentmiklós község Önkormányzata

Sajtóközlemény

 

Befejeződött az új egészségház építése Dánszentmiklóson

Dánszentmiklós Község Önkormányzata 2017.08.24-én sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című, PM_EUALAPELLATAS _2017 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 100,85 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével az Önkormányzat 2735 Dánszentmiklós, Dózsa György út 79. hrsz. 91 alatti beépítetlen építési telkén új Egészségház építése valósult meg, amely a település és vonzáskörzetének lakosságát hivatott ezentúl kiszolgálni.

A Támogatási Szerződés száma:           PM_EUALAPELLATAS_2017/38

Az új egészségház épülete a védőnői, gyermekorvosi és iskolai egészségügyi ill. prevenciós feladatok minden igényű kielégítésére került kialakításra. Védőnői rendelő, gyermekorvosi rendelő, iskolai egészségügyi és prevenciós szoba, baba-mama helyiség, várók, valamit az épület működését segítő kiegészítő helységek kaptak helyet az épületben.

A projekt legfőbb célja az volt, hogy a települési egészségügyi ellátás megfelelő színvonalú legyen melynek következtében korszerű szolgáltatást biztosítása válik lehetővé a település lakosainak. Jelen pályázatnak köszönhetően az új épület ezen elvárásoknak teljes mértékben megfelel és biztosítani tudja az elvártakat.

A fejlesztés eredménye, mind a szolgáltatás minőségében, a központosításban, mind az ellátást végző orvosok, asszisztensek, védőnők munkakörülményeinek javulásában hoz pozitív változást, illetve a beruházás hatására a páciensek méltó körülmények között várakozhatnak és juthatnak egészségügyi ellátáshoz.

A kivitelezési munkálatok befejezését követően 2019.10.10-én ünnepélyes projektzáró rendezvény keretében került az épület átadásra.

 

2019-10-28