Fűtéskorszerűsítésre pályázhatunk
Online Lapcsoport Kft.

Augusztus 27-től lehet pályázni fűtéskorszerűsítésre az Új Széchényi Terv keretein belül meghirdetett „Fűtési rendszerek korszerűsítése” elnevezésű pályázaton. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 864,4 millió forintos keretet biztosít e célra.

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot, ha az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt kiadott jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.

Az elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de kondenzációs gázkazán beépítésével lakásonként legfeljebb 850 ezer forint, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet, stb.) telepítésével lakásonként maximum 1,5 millió forint.

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.
Az Új Széchenyi Terv „Fűtéskorszerűsítési Program” pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján érhetőek el.

2012-09-05